Etiketter

onsdag 16 oktober 2013

Testa kondomer

Syfte: Syftet med laborationen var att jämföra två kondomer.

Material: 4 kondomer (thin & large), provrör, tidtagarur, måttband, anteckningsblock, penna 

Utförande: Vi började med att planera vilka punkter vi skulle jämföra och gjorde en tabell av det. Sedan tog vi två kondomer och började därefter att beta av våra punkter en efter en, och vi skrev ner våra resultat efter varje gång. För att se hur lång tid det tog att öppna paketen så startade Nanjot och Jasmine samtidigt med att försöka öppna de och jag tog tiden och antecknade. Vi gjorde samma med att sätta på kondomerna. Vi använde två provrör och rullade på kondomerna samtidigt som vi tog tiden. För att mäta längd och bredd så drog vi ut kondomerna så långt vi kunde, först på längden och sen på bredden, och sedan så mätte vi med vårt måttband. Därefter luktade vi på de. För att se hur lång tid det tog för kondomerna att gå sönder så placerade vi två nya kondomer på provrör och rev med nageln samtidigt som vi tog tid, ända tills de gick sönder. Jag poängsatte kondomerna från 1-5 för att sedan kunna avgöra vilken som är bäst. 

Resultat:


Slutsats: Enligt våra resultat så kan man se att Thin var den bästa kondomen. Det var lättare att öppna paketet, rulla på den och den kunde bli väldigt lång och bred. Large kunde också bli väldigt lång och bred men å andra sidan var paketet för Large väldigt svår att få upp och det tog lång tid att rulla på den, vilket drog ned betyget. Jag skulle rekommendera Thin, i och med att den är tunnare är den anatgligen mindre obekväm att använda också. 

Felkälla: En felkälla var till exempel när vi skulle mäta längden och bredden på kondomerna. Det hände att vi tappade den ena kondomen någon gång och sedan prövade vi att mäta längden på den igen och då hade kondomen töjts ut en aning och blev längre än första gången, och samma med bredden. Det är kanske därför våra kondomer blev olika långa, för egentligen borde de ju inte bli det då den ena endast är tunnare än den andra. 

En annan felkälla kan vara när vi skulle se hur snabbt kondomerna gick sönder, då vi här var två personer som rev på vars en kondom. Det kan ju vara skillnad på hur vassa våra naglar är och hur snabbt vi rev. Skillnaden i tid var inte alls mycket, men det är ändå logiskt att den tunnare går sönder snabbare. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar